Јавни позив за достављање пуних пројектних приједлога за ЛОТ 1: Активација и запошљавање младих мушкараца и жена (15-29 година)

Позив за достављање приједлога пројекта сачињен је у оквиру пројекта EU4Employment (ЕУзаЗапошљавање) који финансирају Европска унија (ЕУ) и Шведска, а реализује Међународна организација рада (МОР) у Босни и Херцеговини (БиХ).

Позив упућује МОР који спроводи програм подршке, врши уговарање и надгледа процес кориштења додијељених бесповратних финансијских средстава (грантова). Пројекат ЕУзаЗапошљавање је усмјерен ка побољшању социјално-економске ситуације и животних услова тешко запошљивих особа у БиХ. Реализацијом пројекта, МОР очекује да ће допринијети повећању могућности за запошљавање младих (15-29 година), жена из руралних средина, особа са инвалидитетом, Рома, дугорочно незапослених, корисника социјалне помоћи и других рањивих појединаца у Босни и Херцеговини.

Циљ Позива је да осигура креирање и проведбу интегралног програма активације, обуке и запошљавања неактивних и незапослених младих жена и мушкараца (старости од 15 до 29 година).

Укупни износ подршке који је на располагању у оквиру овог Позива (ЛОТ 1) је 1,25 милиона УСД и расподијелити ће се на најмање 5 пројектних приједлога.

Овај Позив има за циљ да допринесе креирању система екстерне подршке институцијама тржишта рада у процесу активације, обуке/стручног оспособљавања и запошљавања младих кроз развијање партнерских односа између релевантних актера, као што су:

 • Јавне службе/заводи за запошљавање;
 • Центри за социјални рад;
 • Удружења грађана који заступају интересе младих (омладинске организације);
 • Удружења грађана орјентисана на развој тржишта рада;
 • Јединице локалне самоуправе и локалне развојне агенције;
 • Институције за образовање и обуку;
 • Послодавци и предузећа;
 • Независни стручњаци који моогу допринијети побољшању положаја младих на тржишту рада (активацији и запошљавању).

, , , , , | , ,
 
 
Назив пројекта:Јавни позив за достављање пуних пројектних приједлога за ЛОТ 1: Активација и запошљавање младих мушкараца и жена (15-29 година)
Донатор:ЕУ
Прихватљиви апликанти:Предузећа, Јавне установе и предузећа, Јединице локалне самоуправе Предузећа, Јавне установе и предузећа, Јединице локалне самоуправе
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда, Туризам, Образовање, Саобраћај, IT Привреда, Пољопривреда, Туризам, Образовање, Саобраћај, ИТ
Врста подршке:Финансијска средства
Намјена подршке:Активација и запошљавање младих мушкараца и жена (15-29 година)
Суфинансирање:
Партнерство:Потребно
Минимални износ гранта:200.000 УСД
Максимални износ гранта:250.000 УСД
Почетак пријаве:10.01.2024.
Крајњи рок за пријаву:04.03.2024.
Период имплементације:најдуже 16 мјесеци
Статус позива:Активан
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Сваки пројектни приједлог МОРА испунити очекиване резултате како слиједи:

 1. Укључити најмање 300 младих жена и мушкараца (15-29 година) у активности активације у складу са Корисничким путем
 2. Укључити оквирно 40 младих незапослених особа у активности развоја вјештина
 3. Осигурати запошљавање најмање 50 незапослених младих

Главни подносилац пројектног приједлога подноси апликацију за додјелу бесповратних средстава из грант програма у име свих партнера који имају статус суподносиоца.

Главни подносилац може бити било који члан партнерства осим профитно орјентисане институције/организације.

Сва документација (Пуни пројектни приједлог, заједно са свим наведеним додацима) подноси се електронски до наведеног рока на сљедећу е-маил адресу: eu4employment@ilo.org уз напомену у предмету поруке: „Пријава_ЛОТ1_2023.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545