Јавни позив за достављање пуних пројектних приједлога за ЛОТ 3: Активација и запошљавање особа са инвалидитетом (15-64 године) на отвореном тржишту рада

Позив за достављање приједлога пројекта сачињен је у оквиру пројекта EU4Employment (ЕУзаЗапошљавање) који финансирају Европска унија (ЕУ) и Шведска, а реализује Међународна организација рада (МОР) у Босни и Херцеговини (БиХ).

Позив упућује МОР који спроводи програм подршке, врши уговарање и надгледа процес кориштења додијељених бесповратних финансијских средстава (грантова).

Пројекат ЕУзаЗапошљавање је усмјерен ка побољшању социјално-економске ситуације и животних услова тешко запошљивих особа у БиХ. Реализацијом пројекта, МОР очекује да ће допринијети повећању могућности за запошљавање младих (15-29 година), жена из руралних средина, особа са инвалидитетом, Рома, дугорочно незапослених, корисника социјалне помоћи и других рањивих појединаца у Босни и Херцеговини.

Циљ Позива је да осигура креирање и проведбу интегралног програма активације, обуке и запошљавања неактивних и незапослених особа са инвалидитетом (старости од 15 до 64 године) на отвореном тржишту рада.

Овај Позив има за циљ да допринесе креирању система екстерне подршке институцијама тржишта рада у процесу активације, обуке/стручног оспособљавања и запошљавања особа са инвалидитетом кроз развијање партнерских односа између релевантних актера, као што су:

  • Јавне службе/заводи за запошљавање;
  • Фондови за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом;
  • Центри за социјални рад;
  • Удружења грађана који заступају интересе особа са инвалидитетом;
  • Удружења грађана оријентисана на развој тржишта рада;
  • Јединице локалне самоуправе и локалне развојне агенције;
  • Институције за образовање и обуку;
  • Послодавци и предузећа;
  • Независни стручњаци који могу допринијети побољшању положаја особа са инвалидитетом на тржишту рада (активацији и запошљавању).

, , , , , | , ,
 
 
Назив пројекта:Јавни позив за достављање пуних пројектних приједлога за ЛОТ 3: Активација и запошљавање особа са инвалидитетом (15-64 године) на отвореном тржишту рада
Донатор:ЕУ
Прихватљиви апликанти:Предузећа, Јавне установе и предузећа, Јединице локалне самоуправе
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда, Туризам, Образовање, Саобраћај, IT
Врста подршке:Финансијска средства
Намјена подршке:запошљавање особа са инвалидитетом
Суфинансирање:
Партнерство:Потребно
Минимални износ гранта:140.000 УСД
Максимални износ гранта:180.000 УСД
Почетак пријаве:03.01.2024.
Крајњи рок за пријаву:04.03.2024.
Период имплементације:најдуже 16 мјесеци
Статус позива:Активан
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Сваки пројектни приједлог МОРА испунити очекиване резултате како слиједи:

1. Укључити најмање 120 особа са инвалидитетом (15-64 година) у активности активације у складу са Корисничким путем
2. Укључити оквирно 25 особа са инвалидитетом у активности развоја вјештина
3. Осигурати запошљавање најмање 20 особа са инвалидитетом

Главни подносилац пројектног приједлога подноси апликацију за додјелу бесповратних средства из грант програма у име свих партнера који имају статус суподносиоца. Главни подносилац може бити било који члан партнерства осим профитно оријентисане институције/организације.

Сва документација (Пуни пројектни приједлог, заједно са свим наведеним додацима) подноси се електронски до наведеног рока на сљедећу е-маил адресу: eu4employment@ilo.org уз напомену у предмету поруке: „Пријава_ЛОТ3_2023.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545