Побољшање адаптације на климатске промјене у примарној пољопривредној производњи

У оквиру пројеката EU4AGRI-Recovery, који финансира Европска Унија, објављен је Јавни позив за побољшање адаптације на климатске промјене у примарној пољопривредној производњи у Босни и Херцеговини, вриједан 1 милион КМ.

Циљ овог Јавног позива је јачање отпорности пословних субјеката у сектору примарне пољопривредне производње, инвестицијом у алате и технологије који доприносе побољшању адаптације на климатске промјене. Кроз овај Јавни позив, Европска унија ће подржати пољопривредно-прехрамбене пословне субјекте који желе своје пословање учинити отпорнијим на климатске промјене, с циљем постизања одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса и увођење добрих пракси.

На исти се могу пријавити обрти/самостални предузетници, пољопривредне задруге, микро, мала и средња предузећа која се најкасније двије године прије објаве овог Јавног позива активно баве пољопривредном производњом.

Подносиоци пријава могу поднијети само једну пријаву на овај Јавни позив, искључиво самостално, и то искључиво путем електронског система доставе пријава. Све информације о критеријумима Јавног позива као и начину попуњавања пројектних апликација доступне су у Смјерницама за подносиоце пријава.

 

, | , , ,
 
 
Назив пројекта:Јавни позив за побољшање адаптације на климатске промјене у примарној пољопривредној производњи у БиХ
Донатор:Eвропска Унија
Прихватљиви апликанти:Предузетници, Предузећа, Пољопривредна газдинства, Задруге
Подручје дјелатности:Пољопривреда
Врста подршке:Финансијска средства
Намјена подршке:Јачање отпорности пословних субјеката у сектору примарне пољопривредне производње, инвестицијом у алате у и технологије које доприносе побољшању адаптације на климатске промјене
Суфинансирање:Минимално 20% укупног износа прихватљивих трошкова
Партнерство:Не
Минимални износ гранта:30.000
Максимални износ гранта:300.000
Почетак пријаве:23.06.2023.
Крајњи рок за пријаву:31.07.2023.
Период имплементације:4 мјесецa
Статус позива:Завршен
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Прихватљиви су пројекти који се искључиво односе на производњу и прераду производа за људску прехрану, а у склопу сљедећих сектора:

  • производња млијека;
  • производња меса;
  • узгој житарица и уљарица;
  • узгој воћа, укључујући виноградарство и маслине;
  • узгој поврћа;
  • производња садног материјала (саднице воћа, пресаднице поврћа и сјеменски кромпир);
  • производња јаја;
  • узгој риге;
  • узгој зачинског биља, љекобиља и гљива те
  • производња меда.

 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545