Бесплатна академија за мала и средња предузећа

У циљу јачања капацитета малих и средњих предузећа, Addiko Bank a.d. Banja Luka  креирала је „Addiko SME  akademiju“, која за циљ има обуку кључних људи– доносилаца одлука у малим и средњим предузећима.

„Addiko SME  akademijа“ осмишљена је као серија интерактивних радионица и обука које ће водити стручни консултанти, заједнички изабрани од стране Addiko Bank a.d. Banja Luka и Европског фонда за југоисточну Европу (EFSE) као спонзора Академије.

Циљеви који се на овај начин настоје реализовати су:

  • обезбјеђивање професионалне обуке за развој пословања и консултантске услуге за мала и средња предузећа и породична предузећа кроз одржавање прилагођених едукативних радионица,
  • олакшавање умрежавања међу учесницима, предузетницима и будућим лидерима малих и средњих предузећа у земљи и
  • изградња платформe за размјену знања и нефинансијску подршку услугама.

Академија ће бити организована кроз 5 модула, од којих ће сваки трајати један радни дан. Теме које ће бити обрађиване у склопу свих 5 модула су сљедеће:

  • Модул I- Лидерство и комуникација (различите улоге лидера, комуникацијске вјештине, изградња повјерења унутар предузећа и флексибилност)
  • Модул II- Интерно предузетништво и иновације за мала и средња предузећа (креирање иновативних рјешења у бизнису, SWOT матрица, SCAMPER модел)
  • Модул III- Разумијевање финансијских концепата (разумијевање финансијских концепата и ризика, улога „compliance“, кључни финансијски индикатори, како комуницирати са банкама)
  • Модул IV- Маркетинг, продаја и дигитални маркетинг (маркетинг и продаја, планови продаје, дигитални маркетинг)
  • Модул V- Управљање стресом (повећање отпорности на стрес и флексибилност, методе за идентификaцију нивоа стреса и начини превазилажења)

Академија ће се одржати на 3 локације (Бања Лука, Бијељина и Јахорина) у периоду од јуна до октобра 2022. године.

Учешће у Академији је бесплатно, а сви заинтересовани могу се до 10.јуна 2022. године врло једноставно пријавити путем сљедећег линка.  

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545