Besplatna akademija za mala i srednja preduzeća

U cilju jačanja kapaciteta malih i srednjih preduzeća, Addiko Bank a.d. Banja Luka  kreirala je „Addiko SME  akademiju“, koja za cilj ima obuku ključnih ljudi– donosilaca odluka u malim i srednjim preduzećima.

„Addiko SME  akademija“ osmišljena je kao serija interaktivnih radionica i obuka koje će voditi stručni konsultanti, zajednički izabrani od strane Addiko Bank a.d. Banja Luka i Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) kao sponzora Akademije.

Ciljevi koji se na ovaj način nastoje realizovati su:

  • obezbjeđivanje profesionalne obuke za razvoj poslovanja i konsultantske usluge za mala i srednja preduzeća i porodična preduzeća kroz održavanje prilagođenih edukativnih radionica,
  • olakšavanje umrežavanja među učesnicima, preduzetnicima i budućim liderima malih i srednjih preduzeća u zemlji i
  • izgradnja platforme za razmjenu znanja i nefinansijsku podršku uslugama.

Akademija će biti organizovana kroz 5 modula, od kojih će svaki trajati jedan radni dan. Teme koje će biti obrađivane u sklopu svih 5 modula su sljedeće:

  • Modul I- Liderstvo i komunikacija (različite uloge lidera, komunikacijske vještine, izgradnja povjerenja unutar preduzeća i fleksibilnost)
  • Modul II- Interno preduzetništvo i inovacije za mala i srednja preduzeća (kreiranje inovativnih rješenja u biznisu, SWOT matrica, SCAMPER model)
  • Modul III- Razumijevanje finansijskih koncepata (razumijevanje finansijskih koncepata i rizika, uloga „compliance“, ključni finansijski indikatori, kako komunicirati sa bankama)
  • Modul IV- Marketing, prodaja i digitalni marketing (marketing i prodaja, planovi prodaje, digitalni marketing)
  • Modul V- Upravljanje stresom (povećanje otpornosti na stres i fleksibilnost, metode za identifikaciju nivoa stresa i načini prevazilaženja)

Akademija će se održati na 3 lokacije (Banja Luka, Bijeljina i Jahorina) u periodu od juna do oktobra 2022. godine.

Učešće u Akademiji je besplatno, a svi zainteresovani mogu se do 10.juna 2022. godine vrlo jednostavno prijaviti putem sljedećeg linka.  

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545