EU4AGRI најављује нови јавни позив вриједан 2 милиона КМ

У оквиру пројекта EU4AGRI, који финансира Европска унија, најављен је нови јавни позив вриједан 2 милиона КМ.

Јавни позив биће објављен 20. априла 2023. године, а као крајњи рок за пријаву на исти одређен је 20. јун 2023. године.

Ријеч је о пројекту намијењеном подршци  инвестицијама у прераду и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа.

На овај јавни позив моћи ће се пријавити предузетници, задруге и предузећа, микро, мала и средња предузећа, те сви пројекти који се искључиво односе на производњу производа за људску прехрану а у склопу сектора: прерада воћа, прерада гљива, љекобиља, зачинског биља, винарства и прерада маслина, прерада поврћа, прерада млијека, прерада меса, прерада јаја, прерада и конзервирање риба и прерада житарица.

Подносиоци пријава моћи ће поднијети само једну пријаву, те за пројекте дефинисане овим јавним позивом искључиво самостално.

Исти подносиоци пријава ће бити подржани кроз мјере подршке Пројеката до три (3) пута, узимајући у обзир све јавне позиве који ће бити објављени од стране Пројеката (од 2020. до 2024. године).

Средства подршке по једној пријави износиће од 30.000 КМ до 350.000 КМ и моћи ће се користити само за финансирање прихватљивих трошкова (наведени износи не укључују ПДВ).

Максималан износ тражене финансијске подршке неће моћи бити већи од 70% прихода оствареног у 2021. години или максимално 350.000 КМ.

Суфинансирање ће бити новчано, те се учешће неке друге врсте неће узимати у обзир.

Више информација о објави Јавног позива потражите на Facebook страници EU4AGRI пројекта.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545