EU4AGRI najavljuje novi javni poziv vrijedan 2 miliona KM

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, najavljen je novi javni poziv vrijedan 2 miliona KM.

Javni poziv biće objavljen 20. aprila 2023. godine, a kao krajnji rok za prijavu na isti određen je 20. jun 2023. godine.

Riječ je o projektu namijenjenom podršci  investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Na ovaj javni poziv moći će se prijaviti preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu a u sklopu sektora: prerada voća, prerada gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerada maslina, prerada povrća, prerada mlijeka, prerada mesa, prerada jaja, prerada i konzerviranje riba i prerada žitarica.

Podnosioci prijava moći će podnijeti samo jednu prijavu, te za projekte definisane ovim javnim pozivom isključivo samostalno.

Isti podnosioci prijava će biti podržani kroz mjere podrške Projekata do tri (3) puta, uzimajući u obzir sve javne pozive koji će biti objavljeni od strane Projekata (od 2020. do 2024. godine).

Sredstva podrške po jednoj prijavi iznosiće od 30.000 KM do 350.000 KM i moći će se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova (navedeni iznosi ne uključuju PDV).

Maksimalan iznos tražene finansijske podrške neće moći biti veći od 70% prihoda ostvarenog u 2021. godini ili maksimalno 350.000 KM.

Sufinansiranje će biti novčano, te se učešće neke druge vrste neće uzimati u obzir.

Više informacija o objavi Javnog poziva potražite na Facebook stranici EU4AGRI projekta.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545