EU4BUSINESS- Први AGRITECH Самит у Босни и Херцеговини „Дигитална будућност пољопривреде“

Први AGRITECH самит у Босни и Херцеговини под називом ‘Дигитална будућност пољопривреде’ одржаће се 07. јула у мултиплекс кину  „Cineplexx Sarajevo“ (Змаја од Босне 4, Сарајево).

AGRITECH самит представља јединствен цјелодневни догађај који ће говорити о дигиталној садашњости и виртуелној будућности пољопривредно-прехрамбеног сектора, те о кључним изазовима с којима се сектор суочава у растућој потреби за технолошким напретком у пољопривреди.

Самит се одржава  у оквиру пројекта”EU4BUSINESS” који финансира Европска унија, а у организацији Програма Уједињених народа за развој (UNDP).

AGRITECH самит је уједно и једна од завршних активности пројекта “EU4BUSINESS” који је директно подржао пољопривреднике, мала газдинства и подузетнике широм БиХ како би искористили своје потенцијале и постигли бољу конкурентност на домаћем и страним тржиштима. Бесповратна средства Европске уније искориштена су за побољшање пословног окружења, јачање подузетничких иницијатива те развој локалног дигиталног подузетништва у сектору пољопривреде.

Самит ће бити приказан на три подијума, те ће се састојати од интерактивних дискусија које ће бити главни дио програма, презентацијских  информационо-технолошких рјешења у сектору пољопривреде, те ће додатно бити представљена и виртуална будућност пољоприведог сектора.

Самит ће окупити велики број стручњака из ове области, представника академске заједнице, те практичара из Европске уније и свијета, који ће приказати како технолошка рјешења доприносе унапређењу пољопривредних пракси данас. Ослањајући се на примјере успјешних регионалних и глобалних иницијатива, AGRITECH самит ће пружити платформу за учешће у дискусији и умрежавању која се не смије пропустити.

Своје присуство можете потврдити  путем сљедећег линка, док више информација можете сазнати путем интернет странице пројекта eu4business.ba.

Упознајте говорнике и цјелокупан програм првог AGRITECH самита који је доступан на eu4business.ba.

Први AGRITECH Самит у Босни и Херцеговини се организује у оквиру пројекта “EU4BUSINESS” који финансира Европска унија како би ојачала капацитете за економски раст и запошљавање у БиХ,  те унаприједила конкурентност и иновативност бх. компанија у одабраним секторима. EU4BUSINESS је вриједан 16.1 милиона еура, од чега 15 милиона еура финансира ЕУ, а 1.1 милион еура Савезна Република Њемачка. Пројекат заједнички проводе Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), UNDP у БиХ и Међународна организација рада (ILO).

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545