EU4BUSINESS- Prvi AGRITECH Samit u Bosni i Hercegovini „Digitalna budućnost poljoprivrede“

Prvi AGRITECH samit u Bosni i Hercegovini pod nazivom ‘Digitalna budućnost poljoprivrede’ održaće se 07. jula u multipleks kinu  „Cineplexx Sarajevo“ (Zmaja od Bosne 4, Sarajevo).

AGRITECH samit predstavlja jedinstven cjelodnevni događaj koji će govoriti o digitalnoj sadašnjosti i virtuelnoj budućnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, te o ključnim izazovima s kojima se sektor suočava u rastućoj potrebi za tehnološkim napretkom u poljoprivredi.

Samit se održava  u okviru projekta”EU4BUSINESS” koji finansira Evropska unija, a u organizaciji Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP).

AGRITECH samit je ujedno i jedna od završnih aktivnosti projekta “EU4BUSINESS” koji je direktno podržao poljoprivrednike, mala gazdinstva i poduzetnike širom BiH kako bi iskoristili svoje potencijale i postigli bolju konkurentnost na domaćem i stranim tržištima. Bespovratna sredstva Evropske unije iskorištena su za poboljšanje poslovnog okruženja, jačanje poduzetničkih inicijativa te razvoj lokalnog digitalnog poduzetništva u sektoru poljoprivrede.

Samit će biti prikazan na tri podijuma, te će se sastojati od interaktivnih diskusija koje će biti glavni dio programa, prezentacijskih  informaciono-tehnoloških rješenja u sektoru poljoprivrede, te će dodatno biti predstavljena i virtualna budućnost poljoprivedog sektora.

Samit će okupiti veliki broj stručnjaka iz ove oblasti, predstavnika akademske zajednice, te praktičara iz Evropske unije i svijeta, koji će prikazati kako tehnološka rješenja doprinose unapređenju poljoprivrednih praksi danas. Oslanjajući se na primjere uspješnih regionalnih i globalnih inicijativa, AGRITECH samit će pružiti platformu za učešće u diskusiji i umrežavanju koja se ne smije propustiti.

Svoje prisustvo možete potvrditi  putem sljedećeg linka, dok više informacija možete saznati putem internet stranice projekta eu4business.ba.

Upoznajte govornike i cjelokupan program prvog AGRITECH samita koji je dostupan na eu4business.ba.

Prvi AGRITECH Samit u Bosni i Hercegovini se organizuje u okviru projekta “EU4BUSINESS” koji finansira Evropska unija kako bi ojačala kapacitete za ekonomski rast i zapošljavanje u BiH,  te unaprijedila konkurentnost i inovativnost bh. kompanija u odabranim sektorima. EU4BUSINESS je vrijedan 16.1 miliona eura, od čega 15 miliona eura finansira EU, a 1.1 milion eura Savezna Republika Njemačka. Projekat zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), UNDP u BiH i Međunarodna organizacija rada (ILO).

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545