Позив јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама за исказивање интереса за учешће у организацији обука „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“

Развојна агенција Републике Српске расписује Позив јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама за исказивање интереса за учешће у организацији обука за запослене из области „Инструменти за идентификацију, припрему и провођење развојних пројеката“.

Обуке се организују за групу јединица локалне самоуправе са одређеног подручја, а организацију обука заједнички проводе Агенција и партнерска институција (јединица локалне самоуправе или локална развојна агенција), при чему Агенција сноси трошкове: припреме обука, трошкове ангажовања предавача и израде материјала, док партнерска институција треба да обезбиједи простор за провођење обука и пружи техничку подршку за одржавање семинара.

Полазници кроз рад у групама раде на идентификацији и припреми пројектних приједлога према методологији приступа логичке матрице, која је најраспрострањенија методологија за припрему пројеката коју примјењују међународне организације, али и све значајнији број домаћих институција.

Након обуке, јединице локалне самоуправе, локалне развојне агенције и институције добијају оспособљен кадар који може кроз рад у пројектним тимовима да идентификује и развија пројектне приједлоге према различитим изворима финансирања.

Ова обука се континуирано проводи од 2015. године за јединице локалне самоуправе, локалне развојне агенције и друге институције локалног карактера на подручју Републике Српске. До сада је проведено 32 циклуса обука у којима су учествовали представници 55 јединицa локалне самоуправе, са преко 120 институција и 581 полазника који су успјешно завршили обуку.

Одоговоре на позив за исказивање интереса потребно је доставити најкасније до 28. фебруара  2023. године на имејлinfo@rars-msp.org.

На основу пристиглих одговора и исказаног интересовања, Агенција ће припремити план провођења обука за текућу годину и о томе обавијестити заинтересоване институције.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545