Poziv jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama za iskazivanje interesa za učešće u organizaciji obuka „Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata“

Razvojna agencija Republike Srpske raspisuje Poziv jedinicama lokalne samouprave i lokalnim razvojnim agencijama za iskazivanje interesa za učešće u organizaciji obuka za zaposlene iz oblasti „Instrumenti za identifikaciju, pripremu i provođenje razvojnih projekata“.

Obuke se organizuju za grupu jedinica lokalne samouprave sa određenog područja, a organizaciju obuka zajednički provode Agencija i partnerska institucija (jedinica lokalne samouprave ili lokalna razvojna agencija), pri čemu Agencija snosi troškove: pripreme obuka, troškove angažovanja predavača i izrade materijala, dok partnerska institucija treba da obezbijedi prostor za provođenje obuka i pruži tehničku podršku za održavanje seminara.

Polaznici kroz rad u grupama rade na identifikaciji i pripremi projektnih prijedloga prema metodologiji pristupa logičke matrice, koja je najrasprostranjenija metodologija za pripremu projekata koju primjenjuju međunarodne organizacije, ali i sve značajniji broj domaćih institucija.

Nakon obuke, jedinice lokalne samouprave, lokalne razvojne agencije i institucije dobijaju osposobljen kadar koji može kroz rad u projektnim timovima da identifikuje i razvija projektne prijedloge prema različitim izvorima finansiranja.

Ova obuka se kontinuirano provodi od 2015. godine za jedinice lokalne samouprave, lokalne razvojne agencije i druge institucije lokalnog karaktera na području Republike Srpske. Do sada je provedeno 32 ciklusa obuka u kojima su učestvovali predstavnici 55 jedinica lokalne samouprave, sa preko 120 institucija i 581 polaznika koji su uspješno završili obuku.

Odogovore na poziv za iskazivanje interesa potrebno je dostaviti najkasnije do 28. februara  2023. godine na imejlinfo@rars-msp.org.

Na osnovu pristiglih odgovora i iskazanog interesovanja, Agencija će pripremiti plan provođenja obuka za tekuću godinu i o tome obavijestiti zainteresovane institucije.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545