Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske je dana 10.08.2022. godine raspisalo Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća (MSP).

Predmet Javnog poziva je dodjela podsticaja za MSP za digitalnu transformaciju, tehničke inovacije, očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, organizovanje zajedničkog nastupa MSP na sajmu, odnosno izložbi i za organizovanje sajma, odnosno konferencije.

Za podsticaje za digitalnu transformaciju, tehničke inovacije i očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti planirana su sredstva u iznosu od 820.000 KM, dok su za podsticaje za organizovanje zajedničkog nastupa MSP na sajmu, odnosno izložbi i za organizovanje sajma, odnosno konferencije, planirana sredstva u iznosu od 187.000 KM.

Cilj dodjele podsticajnih sredstava je podrška jačanju, razvoju, promociji i dinamičnijem rastu MSP.

, , | , , ,
 
 
Naziv projekta:Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća
Donator:Budžet Republike Srpske
Prihvatljivi aplikanti:Preduzetnici, Preduzeća, Zadruge, Javne ustanove
Područje djelatnosti:Privreda, Zanatstvo, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva
Namjena podrške:Cilj dodjele podsticajnih sredstava je podrška jačanju, razvoju, promociji i dinamičnijem rastu MSP.
Sufinansiranje:20%-50% od ukupne vrijednosti opravdanih ulaganja, zavisno od namjene javnog poziva.
Partnerstvo:Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske
Minimalni iznos granta:3.000 KM
Maksimalni iznos granta:60.000 KM
Početak prijave:10.08.2022.
Krajnji rok za prijavu:25.08.2022.
Period implementacije:Nije navedeno.
Status poziva:Završen
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Projekti digitalne transformacije moraju biti novi projekti, a sufinansiraju se sa 80% od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 10.000 KM do 30.000 KM.

Projekti koji za predmet imaju tehničku inovaciju moraju biti završeni projekti, a sufinansiraju se sa 50% od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 3.000 KM do 60.000 KM.

Projekti za očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti moraju biti novi projekti, a sufinasiraju se sa 80% od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 1.000 KM do 5.000 KM.

Projekti za organizovanje zajedničkog nastupa MSP na sajmu, odnosno izložbi moraju biti novi projekti, a sufinansiraju se sa 80% od vrijednosti opravdanih ulaganja, koja mogu biti u rasponu od 7.000 KM do 30.000 KM.

Projekti za organizovanje sajma, odnosno konferencije mogu biti završeni i novi projekti, a sufinansiraju se sa 50% od vrijednosti opravdanih ulaganja za završene projekte i 80% od vrijednosti opravdanih ulaganja za nove projekte, pri čemu vrijednost opravdanih ulaganja može biti u rasponu od 7.000 KM do 30.000 KM.

Javni poziv objavljen je dnevnom listu „Glas Srpske“ i na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske“, odnosno do 25.08.2022. godine.

Obavezni dokumenti: zahtjev za dodjelu podsticaja, izjava o primljenoj državnoj pomoći i specifikacije realizovanih i nerealizovanih projektnih aktivnosti mogu se preuzeti sa internet stranice Ministarstva privrede i preduzetništva.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545