Јавни позив за пољопривредно-прехрамбену индустрију

Пројекат EU4AGRI објавио је јавни позив потенцијалним корисницима за додјелу бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољоприврено-прехрамбених производа (само производи за људску употребу) у вриједности од 3,2 милиона КМ. Мјера подршке се односи на увођење иновација и развој нових и/или унапређење постојећих производа, маркетиншких алата, те осигурање континуитета пословања и сигурног и здравог радног окружења.

На јавни позив се могу пријавити обрти, предузетници, задруге и предузећа (микро, мала и средња) те сви пројекти који се искључиво односе на производњу производа за људску исхрану а у склопу сектора прераде воћа, прераде гљива, љекобиља, зачинског биља, винарства и прераде маслина, прераде поврћа, прераде млијека, прераде меда, прераде меса, прараде јаја, прераде и конзервирања рибе и прераде житарица.

, | , , ,
 
 
Назив пројекта:EU4AGRI - Подршка инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа
Донатор:Европска унија, Чешка развојна агенција и UNDP
Прихватљиви апликанти:Предузетници, Предузећа, Пољопривредна газдинства, Задруге
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда
Врста подршке:Финансијска средства
Намјена подршке:Финансијска подршка прерађивачким капацитетима пољоприврено-прехтамбене индустријe
Суфинансирање:20% до 40%
Партнерство:Не, пријаве се подносе искључиво самостално
Минимални износ гранта:30.000 КМ
Максимални износ гранта:350.000 КМ
Почетак пријаве:05.05.2022.
Крајњи рок за пријаву:07.06.2022.
Период имплементације:12 мјесеци
Статус позива:Завршен
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Апликант мора бити регистрован најмање двије године прије објаве јавног позива, од чега најмање једну годину да се активно бави прерадом производа из сектора за који аплицира за додјелу средстава. Средства подршке по једној пријави износе од 30.000 КМ до 350.000 КМ с тим да износ гранта не може бити већи од 70% оствареног прихода апликанта у 2021. години.

На јавни позив могуће је поднијети само једну пријаву, а прихватљиве инвестиције и трошкови се односе на изградњу,санацију и/или реконструкцију објеката, набавку опреме, машина, алата, комуникацијских уређаја, хардвера и софтвера за контролу, праћење, управљање и надзор производних процеса, професионалних и консултантских услуга те осталих роба како је наведено у Смјерницама за подносиоце пријава.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545