Позив за подршку почетницима у послу

Пројекат „Ventures Thrive“, финансиран је из средстава оквирног програма Европске уније Хоризонт Европа (HORIZON Europe), у оквиру иницијативе „StartUpEU“ Европског савјета за иновације.

Грантом од 1.500.000 евра биће подржана 32 StartUp-а чије су идеје и пројекти фокусирани на рјешавање неких од најхитнијих свјетских проблема.

„Ventures Thrive“ је 24-месечни програм који је почео у новембру 2022.

Води га конзорцијум три мала и средња предузећа:

 • Acceler8 Limited (A8),
 • Anthology Ventures AD (AV) and
 • BridgeEast Capital Sp. (WOLVES).

Овај пројекат нуди комбинацију финансирања без капитала, раст програма, приступ специјализованим инвеститорима и везе са корпоративним партнерима да промовишу активности отворених иновација.

 

, , , , | ,
 
 
Назив пројекта:Позив за подршку почетницима у послу
Донатор:Европска Унија
Прихватљиви апликанти:Предузетници, Предузећа
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда, Туризам, Образовање, IT
Врста подршке:Финансијска средства, Техничка подршка
Намјена подршке:Намјена подршке усмијерена је на проширење пословне активности и развој новонасталих организација, као и свих почетника у послу.
Суфинансирање:
Партнерство:
Минимални износ гранта:5.000 евра
Максимални износ гранта:80.000 евра
Почетак пријаве:17.01.2023.
Крајњи рок за пријаву:23.03.2023.
Период имплементације:24 мјесеца
Статус позива:Активан
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Финансијска подршка обезбијеђена у оквиру отвореног позива за Ventures Thrive биће додијељена у облик власничког удјела без учешћа, ваучера и награда:

 • Власнички удјели без учешћа: Ventures Thrive јавни позив пружа максималан износ финансијских средстава од 80.000 евра по високотехнолошком StartUp-у. Ова средства се додељују у паушалном облику, износ за сваког корисника (5000 + 75000€), те стога, ако пројекат поштује принцип недвоструког финансирања од стране ЕК, нема детаљних буџетских спецификација.
 • Ваучер: Ваучер од 5.000 евра биће обезбеђен само стартапима који стигну до Програма раста. Примењиваће се на исплате од 250 евра по сесији који покривају трошкове менторства, мајсторских часова и ангажовања стручњака.
 • Награда: Три најперспективнија стартупа добиће награду у износу од 15.000 евра, 10.000 евра, односно 5.000 евра. Ове награде ће бити уручене током завршетка овог пројекта. Демо Дан догађај и захтеваће физичко присуство тимова који су награђени.

Овај прјекат обухвата 3 фазе:

 • фаза 1: старт
 • фаза 2: раст пословања
 • фаза 3: подизање.

Све три фазе обухватају евалуацију пословања, кретање и начин пословања новонасталих предузећа кроз овај пројекат који подржава Европска комисија.

Овај пројекат обухвата и „B2B“ (Buissnes to Buissnes) пословање, „B2C“ (Buissnes to Consumer) пословање и помажу апликантима да на што једноставнији и учинковити начин развију пословање својих новонасталих МСП и „StartUp“ предузећа.

Корпоративни изазови пројекта „Ventures Thrive“ су прилике за решавање StartUp-а иновативних рјешења за етаблиране корпорације које послују у секторима као што су клима, поморство, енергетика, пољопривреда, мобилност, паметни градови и финансије. 

Прихватљиви апликанти су високотехнолошка новонастала МСП које су у складу са законском дефиницијом МСП, према препоруци Европске комисије 2003/361.

Критеријуми који дефинишу МСП су:

 • Независност (која нису повезана или у власништву других предузећа)
 • Број запослених у годишњој радној јединици (АВУ) мањи је од 250
 • Годишњи промет мањи или једнак 50 милиона или годишњи биланс стања мање или једнако 43 милиона

Све додатне потребне информације можете наћи у приложеном линку овог јавног позива.

Апликанти могу попуњене обрасце и документе пслати електронским путем на contact@venturesthrive.eu.

  

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545