Poziv za podršku početnicima u poslu

Projekat „Ventures Thrive“, finansiran je iz sredstava okvirnog programa Evropske unije Horizont Evropa (HORIZON Europe), u okviru inicijative „StartUpEU“ Evropskog savjeta za inovacije.

Grantom od 1.500.000 evra biće podržana 32 StartUp-a čije su ideje i projekti fokusirani na rješavanje nekih od najhitnijih svjetskih problema.

„Ventures Thrive“ je 24-mesečni program koji je počeo u novembru 2022.

Vodi ga konzorcijum tri mala i srednja preduzeća:

 • Acceler8 Limited (A8),
 • Anthology Ventures AD (AV) and
 • BridgeEast Capital Sp. (WOLVES).

Ovaj projekat nudi kombinaciju finansiranja bez kapitala, rast programa, pristup specijalizovanim investitorima i veze sa korporativnim partnerima da promovišu aktivnosti otvorenih inovacija.

 

, , , , | ,
 
 
Naziv projekta:Poziv za podršku početnicima u poslu
Donator:Evropska Unija
Prihvatljivi aplikanti:Preduzetnici, Preduzeća
Područje djelatnosti:Privreda, Poljoprivreda, Turizam, Obrazovanje, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva, Tehnička podrška
Namjena podrške:Namjena podrške usmijerena je na proširenje poslovne aktivnosti i razvoj novonastalih organizacija, kao i svih početnika u poslu.
Sufinansiranje:
Partnerstvo:
Minimalni iznos granta:5.000 evra
Maksimalni iznos granta:80.000 evra
Početak prijave:17.01.2023.
Krajnji rok za prijavu:23.03.2023.
Period implementacije:24 mjeseca
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Finansijska podrška obezbijeđena u okviru otvorenog poziva za Ventures Thrive biće dodijeljena u oblik vlasničkog udjela bez učešća, vaučera i nagrada:

 • Vlasnički udjeli bez učešća: Ventures Thrive javni poziv pruža maksimalan iznos finansijskih sredstava od 80.000 evra po visokotehnološkom StartUp-u. Ova sredstva se dodeljuju u paušalnom obliku, iznos za svakog korisnika (5000 + 75000€), te stoga, ako projekat poštuje princip nedvostrukog finansiranja od strane EK, nema detaljnih budžetskih specifikacija.
 • Vaučer: Vaučer od 5.000 evra biće obezbeđen samo startapima koji stignu do Programa rasta. Primenjivaće se na isplate od 250 evra po sesiji koji pokrivaju troškove mentorstva, majstorskih časova i angažovanja stručnjaka.
 • Nagrada: Tri najperspektivnija startupa dobiće nagradu u iznosu od 15.000 evra, 10.000 evra, odnosno 5.000 evra. Ove nagrade će biti uručene tokom završetka ovog projekta. Demo Dan događaj i zahtevaće fizičko prisustvo timova koji su nagrađeni.

Ovaj prjekat obuhvata 3 faze:

 • faza 1: start
 • faza 2: rast poslovanja
 • faza 3: podizanje.

Sve tri faze obuhvataju evaluaciju poslovanja, kretanje i način poslovanja novonastalih preduzeća kroz ovaj projekat koji podržava Evropska komisija.

Ovaj projekat obuhvata i „B2B“ (Buissnes to Buissnes) poslovanje, „B2C“ (Buissnes to Consumer) poslovanje i pomažu aplikantima da na što jednostavniji i učinkoviti način razviju poslovanje svojih novonastalih MSP i „StartUp“ preduzeća.

Korporativni izazovi projekta „Ventures Thrive“ su prilike za rešavanje StartUp-a inovativnih rješenja za etablirane korporacije koje posluju u sektorima kao što su klima, pomorstvo, energetika, poljoprivreda, mobilnost, pametni gradovi i finansije. 

Prihvatljivi aplikanti su visokotehnološka novonastala MSP koje su u skladu sa zakonskom definicijom MSP, prema preporuci Evropske komisije 2003/361.

Kriterijumi koji definišu MSP su:

 • Nezavisnost (koja nisu povezana ili u vlasništvu drugih preduzeća)
 • Broj zaposlenih u godišnjoj radnoj jedinici (AVU) manji je od 250
 • Godišnji promet manji ili jednak 50 miliona ili godišnji bilans stanja manje ili jednako 43 miliona

Sve dodatne potrebne informacije možete naći u priloženom linku ovog javnog poziva.

Aplikanti mogu popunjene obrasce i dokumente pslati elektronskim putem na contact@venturesthrive.eu.

  

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545