Позив за пријаву МСП као корисника Иновацијске ваучер шеме – Интера технолошки парк

INTERA Технолошки Парк је у јуну 2023. године започео имплементацију пројекта BOOST у оквиру којег ће имплементирати шему иновацијских ваучера са фокусом на технолошке и дигиталне иновације. Шема иновацијских ваучера је програм осмишљен за унапређење сарадње индустрије и академске заједнице за развој иновативних рјешења за локална мала и средња предузећа у Босни и Херцеговини.

Генерални циљ програма је подржати иновационе процесе у малим и средњим предузећима у Босни и Херцеговини, кроз сарадњу академске заједнице и привредног сектора.

15 факултета и дигиталних иновативних HUB-ова, са више од 150 експерата у протеклом је периоду пријавило своје услуге из подручја технолошких иновација, права и интелектуалног власништва, дигиталне трансформације, те развоја и интернационализације које су представљене у објављеном каталогу. Сва заинтересована мала и средња предузећа са подручја Босне и Херцеговине у оквиру овог позива могу изабрати једног пружаоца услуга и припадајућу услугу, те остварити право на једнократну подршку у оквиру Иновационе ваучер шеме. Овај програм подразумијева финансијску подршку за пружену услугу у максималном износу од 5.000,00 ЕУР (протувриједност у БАМ), те уз обавезно суфинансирање од 10% које ће осигурати мала и средња предузећа са којима пружаоци услуга остваре сарадњу.

Програм ће резултовати сљедећим кључним промјенама:
1. Унапријеђен ниво иновација и квалитета производа и услуга малих и средњих предузећа
2. Ојачани капацитети академске заједнице и изабраних дигиталних иновацијских HUB-ова, кроз подршку развоју нових услуга и сарадњу са привредним сектором

Kроз пројекат се очекује да ће се подржати најмање 40 малих и средњих предузећа. Јавним позивом није прописан минималан или максималан број ангажмана сваког пружаоца услуга (број ангажмана/сарадњи зависиће искључиво од интереса пријављених предузећа за одређену услугу пружаоца услуга и од квалитета саме апликације). Број ваучера за мала и средња предузећа је ограничен на један ваучер за једно предузеће. Укупна вриједност услуге може бити покривена у максималном постотку од 90% вриједности кроз програм шеме иновационих ваучера, уз обавезних 10% суфинансирања од стране укљученог предузећа.

, , , , , , , , , , |
 
 
Назив пројекта:Јавни позив за пријаву малих и средњих предузећа као корисника иновационе ваучер шеме
Донатор:Европска унија и Министарство за економски развој и сарадњу СР Њемачке (GIZ)
Прихватљиви апликанти:Предузећа
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда, Туризам, Занатство, Образовање, Риболов, Саобраћај, IT
Врста подршке:Финансијска средства, Техничка подршка
Намјена подршке:Развоја економије у Босни и Херцеговини, са посебним нагласком на дигиталну трансформацију
Суфинансирање:Обавезних 10% суфинансирања од стране укљученог предузећа
Партнерство:
Минимални износ гранта:Минимална вриједност једног додијељеног ваучера је 2.000,00 KМ
Максимални износ гранта:Максимална вриједност једног додијељеног ваучера је 5.000,00 ЕУР (протувриједност у БАМ)
Почетак пријаве:
Крајњи рок за пријаву:29.09.2023.
Период имплементације:Испорука услуге може трајати најдуже три мјесеца
Статус позива:Завршен
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Да би били прихватљиви, мала и средња подузећа морају:

  • Бити правне особе.
  • Бити регистровани на подручју Босне и Херцеговине најмање три године прије објаве Јавног
    позива.
  • Имати најмање 10 запослених особа, а највише 250.
  • Имају реалне потребе за услугама на реализацији пројеката који се односе на развој производа, технолошке иновације или иницијативе и пројекте дигиталне трансформације

Иновацијски ваучери додјељиват ће се за пројекте који се односе на развој производа, технолошке иновације или иницијативе и пројекте дигиталне трансформације малих и средњих подузећа. У ту ће сврху мала и средња подузећа морати доказати да:

  • су квалификовани као прихватљиви корисници у оквиру ИВС-а,
  • идентификовати себи одговарајућег пружатеља услуга с пописа/каталога одабраних субјеката
  • имати стварну потребу која се може реализирати услугама које се могу добити путем програма.
  • дефинисали су концепт пројекта у сарадњи с пружатељем услуга или самостално.

Сви заинтересовани пријавитељи своју пријаву могу електронски послати на boost@intera.ba са назнаком „Пријава на Јавни позив за мала и средња подузећа“.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545