Како користити одобрена средства?

Након одлуке о додјели средстава по основу јавног позива одабраним корисницима се на потпис доставља уговор о додјели средстава. Наведеним уговором донатор се обавезује на исплату одобрених средстава, док се корисници обавезују на реализацију свих планова и обавеза које су навели у пријави и које су биле предмет евалуације.

Сходно томе, одобрена бесповратна средства за суфинансирање пројеката намјенског су карактера и могу се користити само за спровођење активности дефинисаних пројектним проједлогом. Предмет су детаљног праћења и контроле, а непотпуна реализација и одступање од планова презентованих кроз пријаву може довести до потпуног или дјелимичног повлачења новчаних средства донатора. Такође, како би се пратила одрживост пројеката те развојни ефекти истих корисници су, обично, обавезни достављати и годишње извјештаје о напретку пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545