Kako koristiti odobrena sredstva?

Nakon odluke o dodjeli sredstava po osnovu javnog poziva odabranim korisnicima se na potpis dostavlja ugovor o dodjeli sredstava. Navedenim ugovorom donator se obavezuje na isplatu odobrenih sredstava, dok se korisnici obavezuju na realizaciju svih planova i obaveza koje su naveli u prijavi i koje su bile predmet evaluacije.

Shodno tome, odobrena bespovratna sredstva za sufinansiranje projekata namjenskog su karaktera i mogu se koristiti samo za sprovođenje aktivnosti definisanih projektnim projedlogom. Predmet su detaljnog praćenja i kontrole, a nepotpuna realizacija i odstupanje od planova prezentovanih kroz prijavu može dovesti do potpunog ili djelimičnog povlačenja novčanih sredstva donatora. Takođe, kako bi se pratila održivost projekata te razvojni efekti istih korisnici su, obično, obavezni dostavljati i godišnje izvještaje o napretku projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545