Посебна кредитна линија намијењена пољопривредним предузећима за потребе могућег суфинансирања ЕU4AGRI грантова

У оквиру ЕU4AGRI пројекта којег финансира Европска унија, биће омогућена посебна кредитна линија Sparkasse Bank dd BIH за пољопривредне пројекте уз посебне погодности– кредитирање потребног суфинансирања за ЕУ грантове уз посебне услове и могућност кориштења одређених гарантних линија.

Циљ овог партнерства, које је UNDP као имплементатор ЕU4AGRI пројекта постигао са Sparkasse банком, је да се пољопривредном сектору олакша приступ финансијским средствима и омогући суфинансирање ЕU4AGRI инвестиција чија је сврха модернизација и унапређивање конкурентности сектора, те даљи економски раст и развој Босне и Херцеговине.

Банка нуди додатну подршку кроз укључивање гарантних фондова, што значи да ће пољопривредницима бити једноставније да осигурају новац који им је потребан за суфинансирање пројеката.

Осмишљени финансијски производ ће бити повезан са постојећим механизмом грантова кроз ЕU4AGRI пројекат чиме ће се створити додатна подршка пољопривредно-прехрамбеном сектору у БиХ.

Кредитна линија је намијењена микро, малим и средњим предузећима, примарним произвођачима и прерађивачима пољопривредних производа са годишњим приходом до 30 милиона КМ (укључујући повезана лица), а може се користити за инвестиције у опрему или изградњу производних капацитета.

Све информације о кредитној линији се могу наћи на www.sparkasse.ba, а апликације за осигурање бесповратних средстава Европске уније, кроз пројекат ЕU4AGRI, пољопривредници могу поднијети путем портала javnipoziv.undp.ba.

 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545