Posebna kreditna linija namijenjena poljoprivrednim preduzećima za potrebe mogućeg sufinansiranja EU4AGRI grantova

U okviru EU4AGRI projekta kojeg finansira Evropska unija, biće omogućena posebna kreditna linija Sparkasse Bank dd BIH za poljoprivredne projekte uz posebne pogodnosti– kreditiranje potrebnog sufinansiranja za EU grantove uz posebne uslove i mogućnost korištenja određenih garantnih linija.

Cilj ovog partnerstva, koje je UNDP kao implementator EU4AGRI projekta postigao sa Sparkasse bankom, je da se poljoprivrednom sektoru olakša pristup finansijskim sredstvima i omogući sufinansiranje EU4AGRI investicija čija je svrha modernizacija i unapređivanje konkurentnosti sektora, te dalji ekonomski rast i razvoj Bosne i Hercegovine.

Banka nudi dodatnu podršku kroz uključivanje garantnih fondova, što znači da će poljoprivrednicima biti jednostavnije da osiguraju novac koji im je potreban za sufinansiranje projekata.

Osmišljeni finansijski proizvod će biti povezan sa postojećim mehanizmom grantova kroz EU4AGRI projekat čime će se stvoriti dodatna podrška poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH.

Kreditna linija je namijenjena mikro, malim i srednjim preduzećima, primarnim proizvođačima i prerađivačima poljoprivrednih proizvoda sa godišnjim prihodom do 30 miliona KM (uključujući povezana lica), a može se koristiti za investicije u opremu ili izgradnju proizvodnih kapaciteta.

Sve informacije o kreditnoj liniji se mogu naći na www.sparkasse.ba, a aplikacije za osiguranje bespovratnih sredstava Evropske unije, kroz projekat EU4AGRI, poljoprivrednici mogu podnijeti putem portala javnipoziv.undp.ba.

 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545