Јавни позив за Seed Money Facility (SMF) пројекте у оквиру Програма за дунавску регију 2021-2027

Програм за дунавску регију објавио је 27. новембра 2023. позив за Seed Money Facility (SMF) пројекте, који ће бити отворен до 29. марта 2024. године. То ће, уједно, бити и једини позив за ову врсту пројеката у финансијском периоду 2021-2027.

ЕУ Стратегија за регију Дунава (EUSDR) Seed Money Facility (SMF) служиће као средство за покретање развоја пројеката у складу са 12 приоритетних области Стратегије ЕУ за Дунавски регион. Приједлози поднијети у оквиру SMF позива биће усклађени са најмање једном EUSDR PA и јасно се односе на акциони план и циљеве EUSDR. Oвим пројектним идејама се даље може аплицирати на све релевантне постојеће инструменте финансирања у дунавској регији, укључујући не само програме територијалне сарадње, већ и остале програме ЕУ те постојеће државне фондове и остале јавне и приватне инвеститоре.

Укупна расположива средстава у овом позиву су 3,6 милиона еура (до 300 000 еура за сваку од приоритетних области).

Циљ SMF позива је подршка фонду за почетни новац  да припреми пројекте за даље изворе финансирања, без обзира на финансијски инструмент којим ће се бавити развијени пројекат, било да се ради о националном, мејнстрим ЕУ, транснационалном или прекограничном или било ком другом јавном или приватном инвеститору (нпр. као међународне финансијске институције) или јавно-приватно партнерство доступно у Дунавском региону.

Сљедеће врсте партнера се могу пријавити  за финансирање из овог Програма:

  • Локални, регионални и национални јавни субјекти
  • Субјекти дефинисани јавним законом
  • Међународне организације које дјелују у складу са националним законом било које земље IDP или у складу са међународним законима
  • Приватни субјекти (не-профитне организације и приватна предузећа/приватне профитне организације): У контексту овог Програма, концепт „приватни субјект“ односи се на све организације које су основане у складу са регулативом облигационих односа као што су привредне коморе, синдикати и не-владине организације и приватна предузећа регистрована у програмском подручју

 

, , , , , , | ,
 
 
Назив пројекта:Јавни позив за Seed Money Facility (SMF) пројекте у оквиру Програма за дунавску регију 2021-2027
Донатор:ЕУ
Прихватљиви апликанти:Предузећа, Јавне установе и предузећа
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда, Туризам, Образовање, Риболов, Саобраћај, IT
Врста подршке:Финансијска средства
Намјена подршке:
Суфинансирање:Минимално 20%
Партнерство:најмање два, а највише пет
Минимални износ гранта:није наведено
Максимални износ гранта:од 50.000 до 100.000 евра
Почетак пријаве:27.11.2023.
Крајњи рок за пријаву:29.03.2024.
Период имплементације:12 мјесеци
Статус позива:Активан
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Програмско подручје регије Дунава обухвата девет чланица ЕУ (Аустрија, Бугарска, Хрватска, Чешка Република, Мађарска, Њемачка са савезним земљама БаденВиртенберг и Баварска, Румунија, Словачка и Словенија и пет земаља изван ЕУ (Босна и Херцеговина, Молдова, Црна Гора, Србија и Украјина са четири провинције:  Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast).

Сваки пројекат мора укључити најмање два, а највише пет партнера који директно финансирају из најмање двије различите земље програмске области: водећег партнера и најмање један пројектни партнер. Приватно предузеће не може бити водећи партнер.

Најмање један партнер мора бити корисник из ЕУ држава чланица програмске области.

За добијање савјета и информација препоручује се и контактирање Националне контакт тачке.

Апликација се предаје преко система JEMS.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545