Бесплатна обука и бесповратна средства предузетницама из Републике Српске

У циљу пружања подршке развоју предузетништва жена у Републици Српској, Гендер центaр Републике Српске расписује Јавни позив  за пријаву за учешће на бесплатној обуци Design Thinking и предузетништво“, а која се спроводи у оквиру пројекта „Креативним размишљањем до предузетништва жена“.

Током  бесплатне четвородневне обуке, која ће се одржати у Бањој Луци у периоду од 30.05.2022. до 02.06.2022. године, полазнице ће имати прилику да се упознају са  методом „Design Thinking“ и предузетничким алатима, те да уз интерактиван рад и подршку међународних тренерица из ове области, примјене стечена знања и вјештине у развоју властите пословне идеје.

Полазнице ће имати прилику да у другој фази пројекта, аплицирају за бесповратна финансијска средства за реализацију пословне идеје и покретање властитог бизниса.

Кандидаткињама које буду одабране за додјелу бесповратних средстава биће пружена и менторска подршка у успостављању и развоју властитог бизниса.

За учешће на обуци могу се пријавити све пунољетне жене са пребивалиштем у Републици Српској које посједују пословну идеју и основни ниво познавања енглеског језика, те спремност и опредјељеност да, у сарадњи са тренерицама и осталим полазницама обуке, раде на њеном развоју и конкретизацији.

Најзначајнији аспекти обуке дати су у наставку:

  • Упознавање са новим и другачијим приступом раду и начином рада;
  • Развој пословне идеје на креативан начин уз „Design Thinking“ метод у тиму (рад у групи са другим полазницама обуке чије су пословне идеје из истих области, нпр. област информационих технологија, маркетинга, туризма, љепоте и здравља и друге, те рад на примјеру хипотетичке пословне идеје);
  • Примјена стеченог знања и вјештина на властитој пословној идеји;
  • Примјена презентованих алата предузетништва, израда нацрта пословног плана за реализацију властите пословне идеје, припрема и развој продајне презентације;
  • Мотивационе и инспиративне приче успјешних предузетница.

, , , , , , , |
 
 
Назив пројекта:Креативним размишљањем до предузетништва жена
Донатор:Гендер центар Републике Српске
Прихватљиви апликанти:Предузетници
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда, Туризам, Занатство, Образовање, Риболов, Саобраћај, IT
Врста подршке:Финансијска средства, Техничка подршка
Намјена подршке:Подршка развоју предузетништва жена у Републици Српској
Суфинансирање:
Партнерство:
Минимални износ гранта:
Максимални износ гранта:
Почетак пријаве:20.04.2022.
Крајњи рок за пријаву:05.05.2022.
Период имплементације:
Статус позива:Завршен
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Заинтересоване жене  дужне су попунити Образац за пријаву, те доставити га на и-мејл адресу: protokol@gc.vladars.net.

Образац за пријаву доступан је на линку јавног позива.

Поступак избора пријављених кандидаткиња за учешће на обуци, извршиће се у складу са условима за пријаву наведеним у претходном дијелу, а одабране кандидаткиње биће благовремено обавијештене, путем достављених контакт података, о резултатима јавног позива, као и свим другим информацијама у вези са обуком.

 

 


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545