Besplatna obuka i bespovratna sredstva preduzetnicama iz Republike Srpske

U cilju pružanja podrške razvoju preduzetništva žena u Republici Srpskoj, Gender centar Republike Srpske raspisuje Javni poziv  za prijavu za učešće na besplatnoj obuci Design Thinking i preduzetništvo“, a koja se sprovodi u okviru projekta „Kreativnim razmišljanjem do preduzetništva žena“.

Tokom  besplatne četvorodnevne obuke, koja će se održati u Banjoj Luci u periodu od 30.05.2022. do 02.06.2022. godine, polaznice će imati priliku da se upoznaju sa  metodom „Design Thinking“ i preduzetničkim alatima, te da uz interaktivan rad i podršku međunarodnih trenerica iz ove oblasti, primjene stečena znanja i vještine u razvoju vlastite poslovne ideje.

Polaznice će imati priliku da u drugoj fazi projekta, apliciraju za bespovratna finansijska sredstva za realizaciju poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa.

Kandidatkinjama koje budu odabrane za dodjelu bespovratnih sredstava biće pružena i mentorska podrška u uspostavljanju i razvoju vlastitog biznisa.

Za učešće na obuci mogu se prijaviti sve punoljetne žene sa prebivalištem u Republici Srpskoj koje posjeduju poslovnu ideju i osnovni nivo poznavanja engleskog jezika, te spremnost i opredjeljenost da, u saradnji sa trenericama i ostalim polaznicama obuke, rade na njenom razvoju i konkretizaciji.

Najznačajniji aspekti obuke dati su u nastavku:

  • Upoznavanje sa novim i drugačijim pristupom radu i načinom rada;
  • Razvoj poslovne ideje na kreativan način uz „Design Thinking“ metod u timu (rad u grupi sa drugim polaznicama obuke čije su poslovne ideje iz istih oblasti, npr. oblast informacionih tehnologija, marketinga, turizma, ljepote i zdravlja i druge, te rad na primjeru hipotetičke poslovne ideje);
  • Primjena stečenog znanja i vještina na vlastitoj poslovnoj ideji;
  • Primjena prezentovanih alata preduzetništva, izrada nacrta poslovnog plana za realizaciju vlastite poslovne ideje, priprema i razvoj prodajne prezentacije;
  • Motivacione i inspirativne priče uspješnih preduzetnica.

, , , , , , , |
 
 
Naziv projekta:Kreativnim razmišljanjem do preduzetništva žena
Donator:Gender centar Republike Srpske
Prihvatljivi aplikanti:Preduzetnici
Područje djelatnosti:Privreda, Poljoprivreda, Turizam, Zanatstvo, Obrazovanje, Ribolov, Saobraćaj, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva, Tehnička podrška
Namjena podrške:Podrška razvoju preduzetništva žena u Republici Srpskoj
Sufinansiranje:
Partnerstvo:
Minimalni iznos granta:
Maksimalni iznos granta:
Početak prijave:20.04.2022.
Krajnji rok za prijavu:05.05.2022.
Period implementacije:
Status poziva:Završen
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Zainteresovane žene  dužne su popuniti Obrazac za prijavu, te dostaviti ga na i-mejl adresu: protokol@gc.vladars.net.

Obrazac za prijavu dostupan je na linku javnog poziva.

Postupak izbora prijavljenih kandidatkinja za učešće na obuci, izvršiće se u skladu sa uslovima za prijavu navedenim u prethodnom dijelu, a odabrane kandidatkinje biće blagovremeno obaviještene, putem dostavljenih kontakt podataka, o rezultatima javnog poziva, kao i svim drugim informacijama u vezi sa obukom.

 

 


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545