Јавни позив послодавцима у Босни и Херцеговини за запошљавање младих у оквиру пројекта ЕУ – Your Job

Пројекат Your Job, којег финансира Европска унија у оквиру Програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора, даје подршку запошљавању младих у мањим општинама и руралним подручјима. Циљ пројекта је стварање могућности запошљавања за младе у прекограничном подручју кроз професионалну оријентацију, квалитетно професионално усмјеравање, прво радно искуство и предузетничку праксу, као и кроз подтсицање дијалога између младих особа, организација цивилног друштва, предузећа и јавних институција.

У пројекту је планирано укључити 500 младих корисника, жена и мушкараца од 18 до 35 година, дуготрајно незапослене, кориснике социјалне заштите, као и особе са инвалидитетом. Младе особе моћи ће у оквиру пројектних активности обавити приправнички стаж односно прву радну праксу.

Пројект Your Job финансира Европска унија, а спроводи га Caritas Босне и Херцеговине у партнерству са Удружењем за развој компетенција „S.K.I.L.L.S.“, Фондацијом Бизнис старт центар Бар, Caritas-om барске надбискупије и Фондацијом Мозаик.

Послодавци из сљедећих општина и градова у Републици Српској могу да буду потенцијални апликанти: Берковићи, Билећа, Чајниче, Фоча, Гацко, Калиновик, Купрес, Љубиње, Невесиње, Пале, Рогатица, Рудо, Соколац, Требиње, Трново и Вишеград.

Послодавци ће приликом потписивања Уговора морати доказати потврдом надлежних органа како измирују све законом прописане обавезе према запосленицима, те да нису у стечајном процесу.

, , , , , , , , | , ,
 
 
Назив пројекта:Пројекат "Your Job" - ЕУ подршка запошљавању и могућностима запошљавања младих у прекограничном подручју
Донатор:Европска унија
Прихватљиви апликанти:Предузетници, Предузећа, Јавне установе и предузећа, Јединице локалне самоуправе
Подручје дјелатности:Привреда, Пољопривреда, Туризам, Занатство, Риболов, Саобраћај, IT
Врста подршке:Финансијска средства
Намјена подршке:Финансирање приправничког ангажмана за укупно 25 младих, минимално по 10 у БиХ и 10 у Црној Гори
Суфинансирање:
Партнерство:
Минимални износ гранта:
Максимални износ гранта:Вријеме трајања приправничког програма је максимално 5 мјесеци, а пројектом је предвиђено суфинансирање у максималном износу од 480,00 ЕУР мјесечно по приправнику/ци за бруто надокнаду свих трошкова приправничког ангажмана.
Почетак пријаве:15.02.2023.
Крајњи рок за пријаву:15.03.2023.
Период имплементације:Средства ће бити на располагању од средине 2023. године до краја 2023. године
Статус позива:Активан
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

Средства из овог јавног позива се могу искористити само за финансирање трошкова за плату, порезе и доприносе, топли оброк и превоз приправника/це.

Очекивани резултати јавног позива:
а) Најмање 50 послодаваца из програмског подручја аплицирало је за ангажовање приправника.
б) Најмање 25 младих особа ангажовано је као приправници (мин. 10 у БиХ и 10 у Црној Гори).
ц) Сваки послодавац именовао је ментора приправника.

Уговор о приправничком ангажману ће се потписати са свим приправницима и послодавцима након провјере пословне документације и солвентности послодавца. Уговор ће дефинисати права, обавезе и процедуре за проведбу приправничког и менторског програма што укључује и финансирање трошкова.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545