Javni poziv poslodavcima u Bosni i Hercegovini za zapošljavanje mladih u okviru projekta EU – Your Job

Projekat Your Job, kojeg finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, daje podršku zapošljavanju mladih u manjim opštinama i ruralnim područjima. Cilj projekta je stvaranje mogućnosti zapošljavanja za mlade u prekograničnom području kroz profesionalnu orijentaciju, kvalitetno profesionalno usmjeravanje, prvo radno iskustvo i preduzetničku praksu, kao i kroz podtsicanje dijaloga između mladih osoba, organizacija civilnog društva, preduzeća i javnih institucija.

U projektu je planirano uključiti 500 mladih korisnika, žena i muškaraca od 18 do 35 godina, dugotrajno nezaposlene, korisnike socijalne zaštite, kao i osobe sa invaliditetom. Mlade osobe moći će u okviru projektnih aktivnosti obaviti pripravnički staž odnosno prvu radnu praksu.

Projekt Your Job finansira Evropska unija, a sprovodi ga Caritas Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“, Fondacijom Biznis start centar Bar, Caritas-om barske nadbiskupije i Fondacijom Mozaik.

Poslodavci iz sljedećih opština i gradova u Republici Srpskoj mogu da budu potencijalni aplikanti: Berkovići, Bileća, Čajniče, Foča, Gacko, Kalinovik, Kupres, Ljubinje, Nevesinje, Pale, Rogatica, Rudo, Sokolac, Trebinje, Trnovo i Višegrad.

Poslodavci će prilikom potpisivanja Ugovora morati dokazati potvrdom nadležnih organa kako izmiruju sve zakonom propisane obaveze prema zaposlenicima, te da nisu u stečajnom procesu.

, , , , , , , , | , ,
 
 
Naziv projekta:Projekat "Your Job" - EU podrška zapošljavanju i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području
Donator:Evropska unija
Prihvatljivi aplikanti:Preduzetnici, Preduzeća, Javne ustanove i preduzeća, Jedinice lokalne samouprave
Područje djelatnosti:Privreda, Poljoprivreda, Turizam, Zanatstvo, Ribolov, Saobraćaj, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva
Namjena podrške:Finansiranje pripravničkog angažmana za ukupno 25 mladih, minimalno po 10 u BiH i 10 u Crnoj Gori
Sufinansiranje:
Partnerstvo:
Minimalni iznos granta:
Maksimalni iznos granta:Vrijeme trajanja pripravničkog programa je maksimalno 5 mjeseci, a projektom je predviđeno sufinansiranje u maksimalnom iznosu od 480,00 EUR mjesečno po pripravniku/ci za bruto nadoknadu svih troškova pripravničkog angažmana.
Početak prijave:15.02.2023.
Krajnji rok za prijavu:15.03.2023.
Period implementacije:Sredstva će biti na raspolaganju od sredine 2023. godine do kraja 2023. godine
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Sredstva iz ovog javnog poziva se mogu iskoristiti samo za finansiranje troškova za platu, poreze i doprinose, topli obrok i prevoz pripravnika/ce.

Očekivani rezultati javnog poziva:
a) Najmanje 50 poslodavaca iz programskog područja apliciralo je za angažovanje pripravnika.
b) Najmanje 25 mladih osoba angažovano je kao pripravnici (min. 10 u BiH i 10 u Crnoj Gori).
c) Svaki poslodavac imenovao je mentora pripravnika.

Ugovor o pripravničkom angažmanu će se potpisati sa svim pripravnicima i poslodavcima nakon provjere poslovne dokumentacije i solventnosti poslodavca. Ugovor će definisati prava, obaveze i procedure za provedbu pripravničkog i mentorskog programa što uključuje i finansiranje troškova.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545