Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u cilju aktivacije i zapošljavanja žena iz ruralnih sredina

Poziv za dostavljanje prijedloga projekta sačinjen je u okviru projekta EU4Employment (EUzaZapošljavanje) koji finansiraju Evropska unija (EU) i Švedska, a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Poziv upućuje MOR koji sprovodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda proces korištenja dodijeljenih bespovratnih finansijskih sredstava (grantova). Projekat EUzaZapošljavanje je usmjeren ka poboljšanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uvjeta teško zapošljivih osoba u BiH.  Realizacijom projekta, MOR očekuje da će doprinijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje mladih (15-29 godina), žena iz ruralnih sredina, osoba sa invaliditetom, Roma, dugoročno nezaposlenih, korisnika socijalne pomoći i drugih ranjivih pojedinaca u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog Poziva je da osigura kreiranje i provedbu integralnog programa aktivacije, obuke i zapošljavanja neaktivnih i nezaposlenih žena iz ruralnih sredina (starosti od 15 do 64 godine).

Ovaj Poziv ima za cilj da doprinese kreiranju sistema eksterne podrške institucijama tržišta rada u procesu aktivacije, obuke/stručnog osposobljavanja i zapošljavanja žena iz ruralnih sredina kroz razvijanje partnerskih odnosa između relevantnih aktera, kao što su:

 • Javne službe/zavodi za zapošljavanje;
 • Centri za socijalni rad;
 • Udruženja građana koji zastupaju interese žena, a posebno žena iz ruralnih sredina;
 • Udruženja građana orjentisana na razvoj tržišta rada;
 • Jedinice lokalne samouprave i lokalne razvojne agencije;
 • Institucije za obrazovanje i obuku;
 • Poslodavci i preduzeća;
 • Nezavisni stručnjaci koji mogu doprinijeti poboljšanju položaja žena iz ruralnih sredina na tržištu
  rada (aktivaciji i zapošljavanju).

, , , , , | , ,
 
 
Naziv projekta:Javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u cilju aktivacije i zapošljavanja žena iz ruralnih sredina
Donator:EU
Prihvatljivi aplikanti:Preduzeća, Javne ustanove i preduzeća, Jedinice lokalne samouprave Preduzeća, Javne ustanove i preduzeća, Jedinice lokalne samouprave
Područje djelatnosti:Privreda, Poljoprivreda, Turizam, Obrazovanje, Saobraćaj, IT Privreda, Poljoprivreda, Turizam, Saobraćaj, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva
Namjena podrške:Aktivacija i zapošljavanje žena iz ruralnih sredina
Sufinansiranje:
Partnerstvo:Potrebno
Minimalni iznos granta:140.000 USD
Maksimalni iznos granta:180.000 USD
Početak prijave:03.01.2024.
Krajnji rok za prijavu:04.03.2024.
Period implementacije:najduže 16 mjeseci
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Svaki projektni prijedlog MORA ispuniti očekivane rezultate kako slijedi:

 1. Uključiti najmanje 200 žena iz ruralnih sredina (15-64 godina) u aktivnosti aktivacije u skladu sa Korisničkim putem
 2. Uključiti okvirno 25 žena iz ruralnih sredina u aktivnosti razvoj vještina
 3. Osigurati zapošljavanje najmanje 35 nezaposlenih žena iz ruralnih sredina

Glavni podnosilac projektnog prijedloga podnosi aplikaciju za dodjelu bespovratnih sredstva iz grant programa u ime svih partnera koji imaju status supodnosioca. Glavni podnosilac može biti bilo koji član partnerstva osim profitno orijentisane institucije/organizacije.

Sva dokumentacija (Puni projektni prijedlog, zajedno sa svim navedenim dodacima) podnosi se elektronski do navedenog roka na sljedeću e-mail adresu: eu4employment@ilo.org uz napomenu u predmetu poruke: „Prijava_LOT2_2023.

 


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545