Javni poziv za prijavu malih lokalnih projekata za 2024. godinu

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini  objavljuje godišnji poziv za podnošenje zahtjeva za male lokalne projekte 2024. godine. Termin za prijavu projektnih prijedloga je 2. oktobar 2023. godine. do 12.00 sati.

Uslovi za podnošenje zahtjeva za male lokalne projekte za 2024. godinu su sljedeći:

Podnosilac zahtjeva mora biti registrovana pravna osoba u Bosni i Hercegovini, čija osnovna djelatnost nije dobit (npr. nevladine organizacije, udruženje građana, akademske ustanove koje rade na lokalnim projektima; organizacije i agencije, koje svoje aktivnosti usmjeravaju na lokalni razvoj). Podnositelji zahtjeva ne mogu biti državni organi, političke stranke ili pokreti.

Podnosilac zahtjeva može predati samo jedan projektni prijedlog.

Tema projekta mora biti u skladu sa prioritetnim programom inostrane razvojne saradnje Rep. Češke u BiH (tj. sektor ekonomskog rasta sa naglaskom na energije iz obnovljivih izvora, sektor održivog korištenja prirodnih izvora i sektor javne uprave).

 

| ,
 
 
Naziv projekta:Javni poziv za prijavu malih lokalnih projekata za 2024. godinu
Donator:Ambasada Republike Češke
Prihvatljivi aplikanti:Javne ustanove i preduzeća, Jedinice lokalne samouprave
Područje djelatnosti:Privreda
Vrsta podrške:Finansijska sredstva
Namjena podrške:
Sufinansiranje:Finansijsko učešće realizatora (aplikanti) u projektu je minimalno 30% od ukupne vrijednosti projekta
Partnerstvo:
Minimalni iznos granta:16.100 KM (sa PDV-om)
Maksimalni iznos granta:40.300 KM (sa PDV-om)
Početak prijave:31.08.2023.
Krajnji rok za prijavu:02.10.2023.
Period implementacije:Od 1. marta do 31. oktobra 2024. godine.
Status poziva:Završen
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Zahtjevi moraju biti dostavljen u papirnoj i elektronskoj formi i mora imati: Identifikacijiski formular ispunjen na engleskom ili češkom jeziku, popunjen na kompjuteru, ovjeren i potpisan od strane ovlaštene osobe.

Ukoliko nije javna institucija, mora se uz identifikacijski formular dostaviti kopija potvrde o pravnoj registraciji podositelja zahtjeva (pravne osobe) i dokument koji potvrđuju da je osoba, koja je potpisala formular ovlaštena zastupati, predstavljati i potpisati ugovore u ime podnositelja zahtjeva (pravne osobe).


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545