Podrška investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, objavljen je Javni poziv za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima.

Poziv je vrijedan 6,5 miliona KM i putem njega će Evropska unija podržati mala poljoprivredna gazdinstva kako bi pokrenuli nove ekonomske ili socijalne aktivnosti kojima će diverzifikovati svoje izvore prihoda ili doprinijeti unapređenju kvaliteta života u ruralnim područjima.

Korisnici finansijske podrške u sklopu ovog javnog poziva su poljoprivredna gazdinstva, registrovani privredni subjekti, udruženja građana, privatne ustanove ili preduzeća a kroz prijavu koju podnose jedinice lokalne samouprave (opštine i gradovi).

Navedeni potencijalni korisnici finansijske podrške svoje prijedloge za finansiranje podnosiće direktno jedinici lokalne samouprave u formi koncept projektnih prijedloga, dok će jedinica lokalne samouprave objediniti sve pristigle koncept projektne prijedloge i dostaviti ih u jednoj prijavi prema  EU4AGRI projektu, putem online sistema za podnošenje prijava, https://javnipoziv.undp.ba/.

, , , , , , , , |
 
 
Naziv projekta:Javni poziv za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima
Donator:Evropska unija
Prihvatljivi aplikanti:Preduzeća, Poljoprivredna gazdinstva Udrženja građana
Područje djelatnosti:Privreda, Poljoprivreda, Turizam, Zanatstvo, Obrazovanje, Ribolov, Saobraćaj, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva, Tehnička podrška
Namjena podrške:Unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima.
Sufinansiranje:minimalno 25% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova
Partnerstvo:Da
Minimalni iznos granta:100.000,00 KM (bez PDV)
Maksimalni iznos granta:400.000,00 (bez PDV)
Početak prijave:27.09.2022.
Krajnji rok za prijavu:21.11.2022.
Period implementacije:6 mjeseci
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Javni poziv sastoji se od dva odvojena lota:
• LOT 1 – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti na gazdinstvima (podrška poljoprivrednim proizvođačima za uvođenje novih izvora prihoda na gazdinstvima) i
• LOT 2 – Diverzifikacija ekonomskih/socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima (podrška unapređenju kvaliteta života i kreiranje socijalnog i poslovnog okruženja koje doprinosi razvoju ruralnih područja).

Direktni korisnik se može predložiti u okviru samo jednog lota, nije prihvatljivo da se isti korisnik predloži u oba lota. Direktni korisnik koji nalazi u projektnom prijedlogu jedne JLS se ne može pojaviti u projektnom prijedlogu druge JLS.

 

 


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545