Treći otvoreni javni poziv SMART4ALL za eksperimente prenosa tehnologije na više domena

SMART4ALL projekat finansiran od strane EU HORIZON 2020 izgrađuje kapacitete među zainteresovanim stranama u Evropskoj Uniji putem razvoja održivih, prekograničnih eksperimenata za transfer znanja i tehnologije između akademske zajednice i industrije. Ciljne oblasti su nisko-energetsko računarstvo, sajber-fizički sistemi i internet stvari. Kao dio svoje strategije projekat će razviti i održavati aktivnu mrežu digitalno-inovacionih hubova na cijelom prostoru centralne, južne i istočne Evrope podržavajući akademsku zajednicu, MSP i neznatno veće kompanije (kako je definisano Preporukom EU 2003/361) da zakorače u digitalnu eru.

The SMART4ALL je konzorcijum koji vodi Univerzitet Peloponez (Grčka) i sastoji se od 25 partnera iz centralne, južne i istočne Evrope.

SMART4ALL će dizajnirati i implementrati tri tipa Pathfinder aplikacionih eksperimenata (Pathfinder Application Experiments – PAEs):

1) Eksperimenti prenosa znanja (Knowledge Transfer Experiments) sadrže noviji tip eksperimenata sa stažiranjem koji dozvoljavaju manje projekte, ili manje zrele ideje koje treba predstaviti, testirati i tako potencijalno naći plodno tlo za rast i otkrivanje potencijala proizvoda.

2) Fokusirani eksperimenti transfera tehnologije (Focused Technology Transfer Experiments), koji su fokusirani na jedno nedovoljno zastupljeno područje koje će pružiti mogućnost da se formira sinergija, ubrza proizvodno orjentisan projekat i ponudi vodič prema uspješnoj komercijalizaciji.

3) Eksperimenti prenosa tehnologije na više domena (Cross-domain Technology Transfer Experiments – CTTEs), koji se fokusiraju na kompleksnije multidisciplinarne transfere i produkciju novih nisko-energetskih kompujterskih tehnologija i tehnologija internet stvari prema tržištima.

SMART4ALL je fokusiran na nisko-energetske kompjuterske tehnologije koje se primjenjuju u četiri vertikalne oblasti sa evropskim liderstvom i strateškom važnošću: digitalizovani transport, digitalizovani okoliš, digitalizovana poljoprivreda i ostala digitalizacija.

Za ovaj CTTE Poziv jedan akademski/industrijski provajder tehnologije (univerziteti i akademske institucije ili MSP i neznatno veće kompanije) vrši transfer nove tehnologije za jednog industrijsko-tehnološkog primaoca (MSP i neznatno veće kompanije) kao partnera koji usvaja tehnnologiju u ranoj fazi i onda jednog industrijsko-proizvodnog partnera (MSP i neznatno veće kompanije) koji širi vrijednosni lanac. Partneri trebaju aplicirati zajedno kao konzoricijum putem jednistvene aplikacione forme.

, , | ,
 
 
Naziv projekta:SMART4ALL - Eksperimenti prenosa tehnologije na više domena
Donator:EU HORIZON 2020
Prihvatljivi aplikanti:Preduzeća, Javne ustanove i preduzeća
Područje djelatnosti:Privreda, Obrazovanje, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva, Tehnička podrška
Namjena podrške:Podrška multidisciplinarnim transferima i produkcija novih nisko-energetskih kompujterskih tehnologija i tehnologija internet stvari prema tržištima
Sufinansiranje:Nije potrebno za neprofitne subjekte. Za profitne subjekte je potrebno u visini od najmanje 30% ukupnih troškova projekta.
Partnerstvo:Najmanje 2 partnera
Minimalni iznos granta:Nije navedeno
Maksimalni iznos granta:60.000 evra (po jednom partneru)
Početak prijave:21.10.2022.
Krajnji rok za prijavu:17.01.2023.
Period implementacije:9 mjeseci
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

SMART4ALL će izabranim CTTE eksperimentima takođe ponuditi:

  • Tehničku podršku, uključujući tehnički koučing, zaštitu intelektualne svojine i otvoreni pristup kroz tehnološko mentorstvo za svaki eksperiment
  • Poslovnu podršku, uključujući razvoj biznis plana i identifikaciju javnih i privatnih finansijskih izvora putem specijalizovanog poslovnog mentora za svaki eksperiment
  • Vidljivost, izabrani CTTE eksperimenti će biti pozvani da se pridruže SMART4ALL tržištu i da učestvuju na glavnim događajima na EU nivou.

Izabrani CTTE eksperimenti će dobiti do 80.000 evra kao ukupnu sumu po jednom CTTE konzorcijumu. Svaki individualni entitet/partner unutar jednog CTTE konzorcijuma ne može dobiti više od 60.000 evra.

U ovom trećem CTTE javnom pozivu biće izabrano do 4 CTTE eksperimenta. Ukupna raspoloživa finansijska podrška za sve CTTE eksperimente je do 320.000 evra (procjena). Finansijska podrška će biti doznačena vodećem partneru, koji će onda sredstva distribuisati članovima konzorcijuma u skladu sa alokacijom resursa predviđenom u projektnom prijedlogu.

Za sva dodatna pitanja u vezi Poziva moguće je obratiti se na  https://helpdesk.smart4all-project.eu/


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545