Ažuriran Javni poziv za realizaciju programa obuke o pripremi poslovnih planova

Obavještavamo sve zainteresovane da je 10.06.2022. godine ažuriran Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške za realizaciju programa obuke o pripremi poslovnih planova.

Korekcije se odnose na sljedeće:

  • U Smjernicama za podnosioce prijave u tački 2.2 Neprihvatljivi podnosioci prijava, tačka 11 napravljena je korekcija, te umjesto „Podnosilac prijave angažuje u projektni tim stručno osoblje koje je stalno zaposleno u javnim ustanovama ili organima jedinica lokalne samouprave “, sada stoji „Podnosilac prijave angažuje u projektni tim stručno osoblje koje je stalno zaposleno ili na drugi način angažovano u javnim ustanovama/preduzećima, vladinim tijelima, institucijama i drugim organima uprave (svi nivo vlasti)”.
  • U skladu sa prethodnom tačkom napravljena je izmjena u dokumentu Prilog VII CV – Format za članove/članice projektnog tima.
  • U Smjernicama za podnosioce prijave u tački 2.2 Neprihvatljivi podnosioci prijava, tačka 4 napravljena je korekcija te umjesto „Podnosilac prijave je registrovana nakon 01.03.2020. godine “, sada stoji „Podnosilac prijave je registrovana nakon 27.05.2020. godine.“.
  • Dodat je dokument Prilog X Izjava o nepostojanju neispunjenih obaveza po osnovu korištenja poticajnih mjera 10.06.2022. godine.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem internet stranice projekta.

Od otvaranja javnog poziva, projekat EU4AGRI održao je online informativnu sesiju o javnom pozivu čiji je snimak dostupan putem Facebook stranice EU4AGRI, te dodatno 3 info sesije na lokaciji Sarajevo, Mostar i Banja Luka.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na internet stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje do 24.06.2022. godine.

Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka se neće odgovarati. Prije postavljanja pitanja zainteresovani podnosioci prijava trebaju pažljivo pročitate dokument Smjernice za podnosioce prijava i postojeća pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv. Projekat neće odgovarati na već odgovorena pitanja.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545