Kako pripremiti projektnu aplikaciju?

Priprema projektnih aplikacija počinje detaljnim proučavanjem javnog poziva te smjernica za podnosioce prijava. Navedenim su jasno definisani prihvatljivi podnosioci prijava, aktivnosti i troškovi, te osnovni kriterijumi i zahtjevi koje podnesene prijave moraju zadovoljiti kako bi bile uzete u obzir za podršku.

Poštujući zahtjeve i propozicije iz smjernica, priprema se projektna aplikacija (razrada projektne ideje) i to na propisanim obrascima koji čine aplikacioni paket ( obrazac projektnog prijedloga, poslovni plan odnosno plan aktivnosti, budžet projekta, izjava o povezanim licima, lista za provjeru, izjava o broju radnih mjesta koja će biti kreirana i sl.).

Nakon pripreme iste te kompletiranja ostale potrebne dokumentacije prijava se, zajedno sa svim traženim prilozima, dostavljaju na pregled i ocjenjivanje. Način dostavljanja prijava definisan je, takođe, javnim pozivom, a isti može biti putem online platforme, redovnom poštom, lično na protokol odnosno kombinacijom navedenih načina dostave. Podnose se na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini, dok se rukom pisane i nepotpune prijave ne uzimaju u razmatranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545