Која је разлика између апликанта и корисника средстава?

Апликант или подносилац пројектног приједлога је лице/субјект које пројектним приједлогом аплицира на јавни позив за додјелу бесповратних средстава. У пракси се чешће сусреће појам потенцијални апликанти, а ријеч је о лицима/субјектима који, према условима јавног позива могу аплицирати за додјелу бесповратних донаторских  средстава те се, као такви, сматрају прихватљивим апликантима – потенцијалним корисницима средстава или неких других видова бесповратне подршке, попут техничке и материјалне помоћи и слично.

Корисником средстава, односно носиоцем пројекта, сматра се апликант чији је пројектни приједлог одобрен за финансирање и који је са донатором закључио уговор који уређује међусобна права и обавезе у вези додјеле и коришћења бесповратних средстава, a ради достизања циљева који су предвиђени пројектном интервенцијом.

Циљном групом корисника пројекта обухваћени су сви чланови друштва који су у највећој мјери погођени проблемом који се спровођењем датог пројекта настоји ријешити и на које се директно утиче реализацијом пројектних активности.

Крајњи корисници су лица/субјекти који нису директно укључени у спровођење пројекта, али на која реализација пројектних активности има посредан утицај.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545