Javni poziv za povrat uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizuje „Program podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika” čija je ukupna vrijednost 5.000.000 KM, a koji se finansira iz sredstava Budžeta Republike Srpske.

Program obuhvata nezaposlena lica sa višim kvalifikacijama, pretežno mlađe i srednje dobi, te privredni sektori i preduzeća u kojima se stvaraju radna mjesta sa većom dodanom vrijednošću, a zasnovali su radni odnos u periodu od 1. 1. 2021. do 31.12. 2021. godine.

, , , , , , , | ,
 
 
Naziv projekta:Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za zapošljavanje radnika
Donator:Vlada Republike Srpske
Prihvatljivi aplikanti:Preduzetnici, Preduzeća
Područje djelatnosti:Privreda, Poljoprivreda, Turizam, Zanatstvo, Obrazovanje, Ribolov, Saobraćaj, IT
Vrsta podrške:Finansijska sredstva
Namjena podrške:Održanje postojećeg nivoa zaposlenosti i kreiranje novih radnih mjesta
Sufinansiranje:U iznosu plaćenih poreza i doprinosa za radnike primljene u periodu od 1. 1. 2021. do 31. 12. 2021. godine
Partnerstvo:
Minimalni iznos granta:
Maksimalni iznos granta:
Početak prijave:03.02.2022.
Krajnji rok za prijavu:31.12.2022.
Period implementacije:
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Realizacija ovoga Programa i način doznačavanja sredstava vršiće se u skladu sa Programom i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i načinu sprovođenja mjera aktivne politike zapošljavanja („Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 20/17, 31/19 i 5/22).

Sredstva se odobravaju i doznačavaju samo za onaj broj radnika koji predstavljaju povećanje sa 31. 12. 2021. u odnosu na 31. 12. 2020. godine i koja su se nalazila u radnom odnosu kod poslodavca sa 31. 12. 2021. godine i bila prijavljena na puno radno vrijeme.

Prednost prilikom odobravanja sredstava imaće poslodavci koji su zapošljavali veći broj lica (10 lica i više).

Putem obrasca 1002 – mjesečna prijava poreza po odbitku dokazuje se iznos obračunatih poreza i doprinosa dok se provjera istih vrši u bazi Poreske uprave.

Zahtjevi poslodavaca će se rješavati redoslijedom prema datumu podnošenja, a javni poziv biće obustavljen kada se konstatuje utrošak sredstava, a najdalje do 31. 12. 2022. godine.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545