Podrška unapređenju zaštite i sigurnosti na radu u sektoru poljoprivrede

U okviru projekta EU4BusinessRecovery koji finansira Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, u ponedjeljak 21.novembra, objavljen je Javni poziv za učešće u programu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške investicijama u svthu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu u sektoru poljoprivrede u BiH.

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 600 hiljada KM; Evropska unija omogućit će učešće poslovnih subjekata u programu edukacije, tehničke i finansijske podrške vezano za zaštitu i sigurnost na radu. Nakon učešća u edukaciji i tehničkoj podršci projekta, preduzeća će biti kvalifikovana za finansijsku podršku investicijama od 10.000 do 30.000 KM, koja će biti usmjerena na implementaciju preporučenih mjera za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu (uključujući COVID-19 mjere).

| , ,
 
 
Naziv projekta:Javni poziv za učešće u progarmu tehničke podrške i dodjele bespovratnih sredstavau okviru mjere podrške investicijamau svrhu unapređenja zaštite i sigurnosti na radu
Donator:Evropska unija i Savezna Republika Njemačka
Prihvatljivi aplikanti:Preduzetnici, Preduzeća, Poljoprivredna gazdinstva
Područje djelatnosti:Poljoprivreda
Vrsta podrške:Finansijska sredstva, Tehnička podrška
Namjena podrške:Unaprijeđenja zaštite i sigurnosti na radu kod poslovnih subjekata u sektoru poljoprivrede
Sufinansiranje:15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova
Partnerstvo:
Minimalni iznos granta:10.000 KM
Maksimalni iznos granta:30.000 KM
Početak prijave:28.11.2022.
Krajnji rok za prijavu:23.12.2022.
Period implementacije:3 mjeseca
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

Ovim javnim pozivom se iskazuje interes za edukaciju, tehničku i finansijsku podršku vezano za zaštitu i sigurnost na radu. Nakon obavljene edukacije i tehničke podrške preduzeće će biti kvalifikovano za finansijsku podršku, koja će biti usmjerena na implementaciju preporučenih mjera za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu.


 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545