Прекогранична сарадња – Стварање мрежа градова

Позив је намијењен градовима који су спремни сарађивати с другим европским градовима на развоју и провођењу интегрисаних акцијских планова којима би ријешили властите локалне изазове, као и актерима у чијем домену дјеловања је урбани развој, са свим областима које он обухвата. Намијењен је за финансирање мрежа за акционо планирање које чине 8 до 10 општина/градова из земаља учесница. Градови и друга јавна тијела из држава чланица ЕУ и држава партнера (Норвешка и Швајцарска), као и држава корисница IPA механизма (Албанија, БиХ, Црна Гора, Сјеверна Македонија и Србија) остварују право на финансијску подршку за учествовање у Мрежама планирања. Укупан износ донације по једној Мрежи је до 850.000 евра. Имајући у виду да пројекат захтјева партнерство са другим градовима успостављен је и алат за тражење партнера.

Позив је доступан на линку, додатне информације и водич за апликанте доступан овдје.

Босна и Херцеговина је у новом програмском периоду 2021-2027, заједно са осталим земљама корисницима IPA програма у регији, добила прилику да учествује у програму међурегионалне сарадње URBACT IV. Циљ овог програма је постизање интегрисаног одрживог урбаног развоја кроз стварање мрежа градова који размјењују добре праксе и идеје.

|
 
 
Назив пројекта:Први URBACT IV позив за Мреже за акционo планирање
Донатор:Европска унија
Прихватљиви апликанти:Јединице локалне самоуправе
Подручје дјелатности: Мреже акционог планирањ за рјешавање локалних изазова
Врста подршке:Финансијска средства
Намјена подршке:Стварање Мрежа планирања с циљем рјешавања локалних изазова
Суфинансирање:Минимално 5%
Партнерство:Да, градови из других земаља
Минимални износ гранта:
Максимални износ гранта:до 850 хиљада евра
Почетак пријаве:09.01.2023.
Крајњи рок за пријаву:31.03.2023.
Период имплементације:31 мјесец
Статус позива:Активан
Линк јавног позива:Кликните за више информација
Напомена:

 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545