Prekogranična saradnja – Stvaranje mreža gradova

Poziv je namijenjen gradovima koji su spremni sarađivati s drugim evropskim gradovima na razvoju i provođenju integrisanih akcijskih planova kojima bi riješili vlastite lokalne izazove, kao i akterima u čijem domenu djelovanja je urbani razvoj, sa svim oblastima koje on obuhvata. Namijenjen je za finansiranje mreža za akciono planiranje koje čine 8 do 10 opština/gradova iz zemalja učesnica. Gradovi i druga javna tijela iz država članica EU i država partnera (Norveška i Švajcarska), kao i država korisnica IPA mehanizma (Albanija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija) ostvaruju pravo na finansijsku podršku za učestvovanje u Mrežama planiranja. Ukupan iznos donacije po jednoj Mreži je do 850.000 evra. Imajući u vidu da projekat zahtjeva partnerstvo sa drugim gradovima uspostavljen je i alat za traženje partnera.

Poziv je dostupan na linku, dodatne informacije i vodič za aplikante dostupan ovdje.

Bosna i Hercegovina je u novom programskom periodu 2021-2027, zajedno sa ostalim zemljama korisnicima IPA programa u regiji, dobila priliku da učestvuje u programu međuregionalne saradnje URBACT IV. Cilj ovog programa je postizanje integrisanog održivog urbanog razvoja kroz stvaranje mreža gradova koji razmjenjuju dobre prakse i ideje.

|
 
 
Naziv projekta:Prvi URBACT IV poziv za Mreže za akciono planiranje
Donator:Evropska unija
Prihvatljivi aplikanti:Jedinice lokalne samouprave
Područje djelatnosti: Mreže akcionog planiranj za rješavanje lokalnih izazova
Vrsta podrške:Finansijska sredstva
Namjena podrške:Stvaranje Mreža planiranja s ciljem rješavanja lokalnih izazova
Sufinansiranje:Minimalno 5%
Partnerstvo:Da, gradovi iz drugih zemalja
Minimalni iznos granta:
Maksimalni iznos granta:do 850 hiljada evra
Početak prijave:09.01.2023.
Krajnji rok za prijavu:31.03.2023.
Period implementacije:31 mjesec
Status poziva:Aktivan
Link javnog poziva:Kliknite za više informacija
Napomena:

 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545