Прекогранична сарадња – URBACT IV

Босна и Херцеговина је у новом програмском периоду 2021-2027, заједно са осталим земљама корисницима IPA програма у регији, добила прилику да учествује у програму међурегионалне сарадње URBACT IV. Циљ програма је постизање интегрисаног одрживог урбаног развоја кроз стварање мрежа градова који размјењују добре праксе и идеје.

Позив је првенствено намијењен градовима који су спремни сарађивати с другим европским градовима на развоју и провођењу интегрисаних акцијских планова којима би ријешили властите локалне изазове, као и актерима у чијем домену дјеловања је урбани развој, са свим областима које он обухвата. Градови и друга јавна тијела из држава чланица ЕУ и држава партнера (Норвешка и Швајцарска), као и држава корисница IPA механизма (Албанија, БиХ, Црна Гора, Сјеверна Македонија и Србија) остварују право на финансијску подршку за учествовање у Мрежама планирања. Укупан износ донације по једној Мрежи је до 850.000 евра.

Први позив у оквиру овог Програма отворен је до 31. марта 2023. године. 

Све информације о позиву са пратећим документима доступне су на сајту, а за  потребе позива отворен је и форум за тражење партнера.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545