Prekogranična saradnja – URBACT IV

Bosna i Hercegovina je u novom programskom periodu 2021-2027, zajedno sa ostalim zemljama korisnicima IPA programa u regiji, dobila priliku da učestvuje u programu međuregionalne saradnje URBACT IV. Cilj programa je postizanje integrisanog održivog urbanog razvoja kroz stvaranje mreža gradova koji razmjenjuju dobre prakse i ideje.

Poziv je prvenstveno namijenjen gradovima koji su spremni sarađivati s drugim evropskim gradovima na razvoju i provođenju integrisanih akcijskih planova kojima bi riješili vlastite lokalne izazove, kao i akterima u čijem domenu djelovanja je urbani razvoj, sa svim oblastima koje on obuhvata. Gradovi i druga javna tijela iz država članica EU i država partnera (Norveška i Švajcarska), kao i država korisnica IPA mehanizma (Albanija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija) ostvaruju pravo na finansijsku podršku za učestvovanje u Mrežama planiranja. Ukupan iznos donacije po jednoj Mreži je do 850.000 evra.

Prvi poziv u okviru ovog Programa otvoren je do 31. marta 2023. godine. 

Sve informacije o pozivu sa pratećim dokumentima dostupne su na sajtu, a za  potrebe poziva otvoren je i forum za traženje partnera.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545