Šta je ukupna vrijednost projekta?

Vrijednost projekta predstavlja novčani izraz aktivnosti potrebnih za njegovu realizaciju. Obuhvata tražena bespovratna sredstva, iznos sufinansiranja aplikanta te sredstva obezbjeđena iz ostalih izvora (partneri na projektu, krajnji korisnici projektnih rezultata i sl.).

Imajući u vidu da donatori, uglavnom, zahtijevaju i vlastito sufinansiranje projektnih aktivnosti (određeni procenat) utvrđivanje ukupne prihvatljive vrijednosti projekta važno je za pravilan obračun iznosa vlastitog sufinansiranja aplikanta u finansiranju projektnih aktivnosti. Takođe, od ukupne prihvatljive vrijednosti projekta zavisi i iznos bespovratnih sredstava koji se može dobiti po javnom pozivu s tim da je svakim od njih određen minimalan i maksimalan iznos sredstava za koji se može aplicirati po pojedinačnom projektnom prijedlogu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545