Otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru projekta EU4AGRI u iznosu od 3,2 miliona KM

Projekat EU4AGRI objavio je Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Vrijednost projekta iznosi 3,2 miliona KM.

Ovaj javni poziv, kao i smjernice za potencijalne podnosioce prijava, isključivo se odnose na mjere podrške u prerađivačke kapacitete poljoprivredno-prehrambene industrije kroz uvođenje inovacija i razvoj novih i/ili unapređenje postojećih proizvoda, marketinških alata, te osiguranje kontinuiteta poslovanja i sigurnog i zdravog radnog okruženja.

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća, te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu u sklopu sektora: prerade voća, prerade gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerade maslina, prerade povrća, prerade mlijeka, prerade meda, prerade mesa, prerade jaja, prerade i konzerviranja riba i prerade žitarica.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva mogu se dostaviti putem formulara za pitanja na oficijalnoj internet stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje u periodu od 20.4. do 20.5.2022. godine.

Detaljnije informacije dostupne su na linku.

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545