Poziv za vebinar „Primjena cirkularnih rješenja za unaprijeđenje poslovanja“

U sklopu projekata EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, uz finansijsku podršku Evropske unije i Savezne Republike Njemačke, vrši se analiza cirkularnosti i resursne valorizacije mikro, malih i srednjih preduzeća u sektorima poljoprivrede, prehrambene industrije, metalne industrije i proizvodnje namještaja u BiH.

Tim povodom, u okviru istraživanja EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery organizuje besplatan vebinar na temu „Primjena cirkularnih rješenja za unaprijeđenje poslovanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, sektoru namještaja i sektoru obrade metala“.

Cilj vebinara je pružiti uvid u to kako primjena cirkularnih rješenja može doprinijeti unaprijeđenju poslovanja u ovim sektorima, kao i predstaviti primjere dobre prakse, izazove i prilike za razvoj cirkularne ekonomije.

Vebinar će se održati u virtualnom formatu putem ZOOM-a u terminu 20.02.2023. godine od 11:00 – 12:30 časova.

Učešće na vebinaru je besplatno uz uslov da kompanija popuni upitnik dostupan na linku.

Agenda vebinara:

1. Uvod u cirkularnu ekonomiju i njene principe.

2. Primjena cirkularnih rješenja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru – iskustva, izazovi i prilike.

3. Primjena cirkularnih rješenja u sektoru namještaja – iskustva, izazovi i prilike.

4. Primjena cirkularnih rješenja u sektoru obrade metala – iskustva, izazovi i prilike.

5. Diskusija: kako dalje razvijati cirkularne rješenja u ovim sektorima.

 

Dodatne informacije o vebinaru i sva pitanja u vezi sa istim, zainteresovi mogu poslati na e-mail adresu asovsic@ceteor.ba.

 

Scroll to top

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/irbrs.org/grantovi/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545